Tepelná stabilita syrovátkových bílkovin pomocí MEGA ED

Tepelná stabilita syrovátkových bílkovin pomocí MEGA ED

Vysoce účinná elektrodialýza pro mlékárenský průmysl k získání termostabilní WPC/WPI

Víte, že…

Pomocí speciální ED MEGA získáte termostabilní WPC/WPI, který splňuje předpisy pro označení BIO.

Výhody použití elektrodialýzy MEGA pro dosažení tepelné stability WPC a WPI

Výhody použití elektrodialýzy MEGA pro dosažení tepelné stability WPC a WPI

Inovovaná technologie pro termostabilní syrovátkový proteinový koncentrát

Vysoce ziskový produkt
Vhodný pro produkci BIO potravin
Snížené provozní náklady

MEGA nabízí speciální technologii elektrodialýzy, která nahrazuje multivalentní kationty, jež způsobují nízký tepelný odpor proteinů a jejich následnou agregaci a denaturaci. Při použití technologie MEGA vykazují koncentráty a izoláty syrovátkových bílkovin (WPC, WPI) výrazně zvýšenou termostabilitu.

Zvýšená termostabilita WPC a WPI snižuje ztráty bílkovin na povrchu tepelných výměníků způsobené zanášením. Také prodlužuje dobu mezi chemickým čištěním (CIP) zařízení pro výměnu tepla a snižuje množství chemikálií na jedno čištění, čímž snižuje množství odpadních vod.

Termostabilní WPC a WPI lze použít v přísnějších režimech tepelného zpracování k zajištění kvality potravin a prodloužení jejich trvanlivosti, např. ve sportovní výživě, dětské výživě, potravinách pro zvláštní lékařské účely atd.

Objevte více





Nová výzva pro termostabilitu syrovátkových proteinových koncentrátů

Nová

Jaké jsou problémy s termostabilitou WPC

WPC má vynikající nutriční vlastnosti a získává si stále větší pozornost odborníků na výživu i výrobců potravin.

Termostabilita bílkovin je definována jako jejich schopnost odolávat nevratným změnám chemické nebo fyzikální struktury vlivem tepla. Díky technologii MEGA lze těmto změnám zabránit a získat výrobek, který otevírá nové možnosti na trhu.

V mlékárenském průmyslu je hlavním problémem zpracování nízká stabilita syrovátkových proteinů při dalším tepelném zpracování.

Termostabilita syrovátkových bílkovin je nezbytná pro výrobky, u nichž výrobní proces vyžaduje rozpuštění prášku WPC/WPI a následné tepelné zpracování před dalším zpracováním. To se týká například výroby tekutých výrobků pro sportovní výživu, dětskou výživu atd.

Elektrodialýza jako klíč k termostabilnímu syrovátkovému proteinovému koncentrátu

Elektrodialýza jako klíč k termostabilnímu syrovátkovému proteinovému koncentrátu

Tepelné zpracování syrovátkových bílkovin při teplotách nad 70 °C způsobuje denaturaci, která následně vede k agregaci bílkovin. To může mít za následek nadměrné zahušťování nebo želírování mléčného výrobku během zpracování a později během skladování. Tento problém je zásadní pro potraviny s dlouhou dobou trvanlivosti (sterilované potraviny).

Použití speciální elektrodialýzy MEGA výrazně zvyšuje tepelnou stabilitu syrovátkových proteinových koncentrátů. V porovnání s běžnými výrobními technologiemi získáte díky tomuto procesu WPC nebo WPI s lepšími vlastnostmi při zachování stejných provozních nákladů.

Zlepšete své podnikání pomocí speciální ED od MEGA

Proč používat elektrodialýzu MEGA

Proč používat elektrodialýzu MEGA

MEGA představuje inovativní technologii ED, která snižuje denaturaci a agregaci syrovátkových bílkovin při zahřívání a umožňuje vyrábět tepelně stabilní výrobky ze syrovátkového proteinu.

Speciální technologie ED společnosti MEGA úspěšně odstraňuje kationty, jako jsou Ca2+ a Mg2+, ze vstupního roztoku, a tím zlepšuje tepelnou stabilitu konečného produktu.

Snížení obsahu vápníku je velmi důležité při vytváření médií na bázi mléka a/nebo syrovátky pro růst startovacích kultur. Nízký obsah vápníku umožňuje výrazně nebo zcela vyloučit možnost vzniku fágů při výrobě zákysů a fermentovaných výrobků.

Chcete více informací? Kontaktujte nás!
Přínosy

Přínosy elektrodialýzy MEGA pro tepelnou stabilitu WPC

The main advantages of thermostabilizing WPC and WPI by MEGA electrodialysis are:

  • Účinné odstranění multivalentních kationtů zabraňuje agregaci proteinů.
  • Technologie bez aditiv – plně organické produkty.
  • Obrovské snížení počtu operačních kroků (složitost technologie).
  • Vhodné pro výrobu BIO potravin.
  • Cenová výhodnost, spolehlivost.
  • Kapacitní řešení na míru zákazníkům (umožňuje růst/investovat spolu s poptávkou).
  • Široká asistenční síť po celém světě.

Použití WPC termostabilizovaného elektrodialýzou MEGA

Použití WPC termostabilizovaného elektrodialýzou MEGA

Technologie elektrodialýzy MEGA je vhodná pro výrobce, kteří používají syrovátkový proteinový koncentrát pro další výrobky:

  • kojenecká výživa (bez flokulace a koagulace),
  • sportovní výživa, potraviny pro zvláštní lékařské účely, dietní potraviny,
  • obohacené mléčné výrobky,
  • proteinové nápoje s prodlouženou trvanlivostí a vyšším obsahem bílkovin,
  • použití v potravinách jako pojivo vody při zahřívání,
  • další aplikace se specifickými požadavky na termostabilní WPC.
Základní použití termostabilních proteinů
Hlavním využitím termostabilních bílkovin jsou proteinové doplňky stravy. Termostabilní WPC je vhodný zejména jako nutriční dietní doplněk v nemocnicích, kde se podává v tekuté formě jako doplněk stravy v následné péči při léčbě chronických zánětlivých střevních onemocnění, bílkovinné podvýživy u osob starších 50 let, sarkopenii a při těžkém diabetu 2. typu, kde snižuje inzulinovou rezistenci.
Produkty založené na termostabilním WPC se používají také jako speciální potravina pro pokračovací dětskou výživu.

MEGA ED versus konkurenční komerční technologie

MEGA ED versus konkurenční komerční technologie

Hlavními výhodami technologie MEGA ve srovnání s konkurencí jsou vyšší výtěžnost a menší počet operačních kroků.

Jednoduchá implementace do již existujících výrobních linek.

Technologie elektrodialýzy MEGA má nižší spotřebu chemikálií pro proces (bez regenerace iontovýměnných kolon) a CIP. A zároveň vykazuje výrazné snížení tekutých odpadů z výroby.

Tím se snižuje ekologická stopa celé technologie pro tepelnou stabilitu syrovátkových proteinových koncentrátů. Obecně lze říci, že speciální elektrodialýza je automatický systém, který se snadno obsluhuje i udržuje a výrazně snižuje dopad na životní prostředí.

Vyžádejte si bezplatnou cenovou nabídku pro svůj projekt zpracování kyselé syrovátky

Úspěšně implementované projekty pro demineralizaci kyselé syrovátky. Rozsáhlé zkušenosti s různými typy kyselých syrovátek s ohledem na její původ. Naši odborníci jsou připraveni odpovědět na vaše dotazy a najít nejlepší řešení pro váš projekt.

Vyplňte prosím níže uvedený formulář. Ozveme se vám zpět co nejdříve.

Máte zájem? Kontaktujte nás!

Michal Jirdasek

Michal Jirdásek

Key Account Manager

+420 606 387 947 michal.jirdasek@mega.cz
Ales Platzer

Aleš Platzer

Manažer prodeje

+420 702 176 317 ales.platzer@mega.cz
Tereza Hudakova

Tereza Hudáková

Manažer prodeje

+420 771 122 363 tereza.hudakova@mega.cz
Ostatní kontakty