Úprava pH ovocných šťáv a džusů pomocí bipolární ED MEGA

Úprava pH ovocných šťáv a džusů pomocí bipolární ED MEGA

Vysoce účinná bipolární elektrodialýza pro zlepšení chuti ovocných šťáv a džusů

Víte, že…

MEGA bipolární ED splňuje předpisy pro označení potravin jako BIO.

Výhody použití elektrodialýzy MEGA pro úpravu pH ovocných šťáv a džusů

Inovovaná technologie úpravy kyselosti ovocné šťávy a džusu

Inovovaná technologie úpravy kyselosti ovocné šťávy a džusu

Vynikající chuť výrobku
Snížení provozních nákladů
Produkce ovocných BIO šťáv

Společnost MEGA nabízí technologii bipolární elektrodialýzy ke zvýšení nebo snížení pH ovocných šťáv a džusů, což významně ovlivňuje jejich organoleptické vlastnosti. Použitím technologie MEGA získáte výsledný produkt vynikající chuti s výrazně nižšími provozními náklady.

Bipolární elektrodialýza má velkou výhodu v tom, že se jedná o kontinuální proces bez přidávání činidel, a splňuje tak přísné podmínky pro výrobu BIO potravin.

Přeměňte odpad na vysoce ziskové produkty

Vedlejší produkty odkyselování ovocných šťáv a džusů obsahují přírodní kyseliny, jako je kyselina citronová a další anionty. Pokročilá bipolární elektrodialýza společnosti MEGA pomáhá tyto přírodní kyseliny extrahovat a přeměnit na vysoce ziskové produkty, čímž vzniká nový zdroj příjmů z původně odpadní suroviny a výrazně se také snižuje množství odpadu.

Požádejte naše odborníky o pomoc s vaším projektem





Nová výzva pro výrobce ovocných šťáv a džusů

Kyselost ovocných šťáv a džusů

Kyselost ovocných šťáv a džusů

Šťávy z ovoce a džusy mají ve vyvážené stravě velký význam, protože poskytují soubor řady fyziologicky účinných látek, jako jsou vitaminy, minerální látky, cukry a další.

Navzdory příznivým účinkům ovocných šťáv na lidský organismus je jejich konzumace omezena vysokou kyselostí ovoce, kterou má na svědomí vysoký obsah organických kyselin a nízké pH některých z nich.

Vysoká kyselost ovoce, jako je ananas, citron, brusinky, černý rybíz, kiwi, mučenka, moruše, acerola atd., omezuje možnost konzumace a jejich přidávání do potravin. Odkyselování ovocných šťáv pomocí bipolární elektrodialýzy (EDBM) představuje inovativní technologii k běžným metodám úpravy ovocných šťáv, a to jak z ekonomického, tak i kvalitativního hlediska.

Bipolární elektrodialýza (EDBM) jako klíč ke zdravým a chutným šťávám

Bipolární elektrodialýza (EDBM) jako klíč ke zdravým a chutným šťávám

Bipolární elektrodialýza je velmi efektivní iontovýměnný proces, který rychle a účinně upravuje pH ovocných šťáv oběma směry, a to bez přidaných chemikálií.

Díky použití EDBM ke zpracování šťáv a džusů je zachováno přirozené složení včetně důležitých antioxidantů, které účinně neutralizují nebezpečné volné radikály v lidském těle.

Použití EDBM v potravinářském průmyslu výrazně snižuje spotřebu energie při výrobě ovocných šťáv, protože se jedná o technologii bez nutnosti ohřevu, odpařování a aditiv.

Rozšiřte své podnikání v oblasti nápojů pomocí bipolární elektrodialýzy MEGA

Proč používat MEGA EDBM pro okyselování a odkyselování šťáv?

Proč používat MEGA EDBM pro okyselování a odkyselování šťáv?

Pomocí naší membránové technologie můžete upravovat pH v obou směrech, abyste dosáhli rovnováhy mezi sladkou a kyselou chutí. Bez nutnosti přidávat jakékoli chemikálie zůstává produkt zcela přírodní.

Základní předúprava pro EDBM

Pokud je šťáva zakalená, musí se před elektrodialýzou přefiltrovat. V odvětví výroby šťávy a džusů se obvykle používá ultrafiltrace (UF) nebo mikrofiltrace (MF), případně může být užitečná enzymatická depektivace a další techniky čiření. Mezní hodnota zákalu pro šťávu vstupující do elektrodialýzy (ED) je 5 NTU. Běžně by měl být zákal nižší než 0,5 NTU. Při vyšším zakalení se zvyšuje riziko zanášení membrány, případně hrozí dokonce ucpání rozdělovačů nebo celého svazku.

Výhody bipolární elektrodialýzy MEGA při úpravě kyselosti ovocných šťáv a džusů

Výhody bipolární elektrodialýzy MEGA při úpravě kyselosti ovocných šťáv a džusů

  • Vlastní výzkum, design a výroba.
  • Technologie bez aditiv – plně ekologické BIO výrobky.
  • Výrazná redukce operačních kroků jednotky (složitost technologie).
  • Nákladově efektivní a spolehlivý provoz.
  • Zákazníkům na míru šitá kapacitní řešení (umožňuje růst/investovat spolu s poptávkou).
  • Široká asistenční síť po celém světě.
  • Cenově dostupné a škálovatelné řešení.
  • Plně automatické včetně čištění.
  • Mobilní i stacionární jednotky.

MEGA ED vs. konkurenční komerční technologie

MEGA ED vs. konkurenční komerční technologie

Hlavními výhodami technologie MEGA ve srovnání s konkurencí jsou vyšší výtěžnost a menší počet operačních kroků, a tudíž nižší provozní náklady. Navíc ji lze snadno implementovat do stávajících výrobních linek, přičemž MEGA nabízí plně automatický systém ve stacionárních jednotkách pro velké výrobce nebo v mobilních jednotkách pro malé výrobní závody.

Technologie elektrodialýzy MEGA má nižší spotřebu chemikálií během procesu (odpadá regenerace iontovýměnných kolon) a CIP. A zároveň vykazuje výrazné snížení chemického odpadu z výroby. Tím se snižuje ekologická stopa celé technologie a dopad na životní prostředí.

Odkyselení koagulací pomocí CaCO3 se nedoporučuje z důvodu uvolňování CO2.

Vyžádejte si bezplatnou cenovou nabídku pro svůj projekt úpravy pH šťáv a džusů

Naši odborníci jsou připraveni najít nejlepší řešení pro váš proces zlepšování chuti ovocných šťáv.

Vyplňte prosím níže uvedený formulář. Ozveme se vám co nejdříve.

Máte zájem? Kontaktujte nás.

Maxim Kryžanovský

Maxim Kryžanovský

Obchodní manažer

+420 720 078 786 maxim.kryzanovsky@mega.cz
Aleš Platzer

Aleš Platzer

Obchodní manažer

+420 702 176 317 ales.platzer@mega.cz
Lukáš Semián

Lukáš Semián

Obchodní manažer

+420 778 463 642 lukas.semian@mega.cz

MEGA a.s.

sídlo

Pod Vinicí 87
471 27 Stráž pod Ralskem
Česká republika

Ukázat na mapě